Ekskurzije i nastava u prirodi

ekskurzije-knjiga-1

Oblast: Obrazovanje i vaspitanje

Format: B5

Broj strana: 252

Pismo: Ćirilica

Jezik: Srpski

Povez: Mek

Godina izdanja: 2020.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje, slobodno nas kontaktirajte. Naši zaposleni će Vam ubrzo odgovoriti.

Iz dela

Poštovani prijatelјi, koleginice i kolege, direktori, nastavnici, stručni saradnici i vaspitači.

Pred vama je treće izdanje priručnika posvećenog, stalnoj i teško zaobilaznoj temi ekskurzija i nastave u prirodi. Kao i prethodna izdanja i ovo uzdanje je nastalo kao posledica normativnog uređivanja ove oblasti obrazovanja i vaspitanja. Donošenje novih pravilnika o ekskurziji i nastavi u prirodi samo su povod da se ponovo pozabavimo ovom temom. I da pokušamo da vam na što jednostavniji način prikažemo sve novine koje oni donose. Takođe ćemo vam dati neke od instrukcija u vezi sa finansijskim obavezama škole pri organizaciji i realizaciji ekskurzije i nastave u prirodi. Tu su i primeri kako se vrši javna nabavka ekskurzije.

Podsećamo vas da je prvi priručnik sa ovom temom izašao 2006. godine, drugi 2014. godine. Veoma su dobro primlјeni, kao koristan vodič, od strane svih učesnika u postupku organizacije i realizacije nastave u prirodi i ekskurzije.

Napori koje je u prethodnom periodu činilo, a i danas čini, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, usmereni su ka što bolјoj pripremi, organizaciji, realizaciji a iznad svega na maksimalnoj bezbednosti učesnika ovih putovanja. U tom smislu i u ovim pravilnicima je deo koji se odnosi na bezbednost obrađen sa posebnom pažnjom. Insistira se na nultoj toleranciji kada je ona u pitanju. Zbog toga i na ovom mestu to ističemo kao najvažniji faktor kojem škole treba da posvete najviše vremena, naročito tokom priprema za izvođenje ovih aktivnosti.

Nadamo se da će vam i ovaj priručnik biti velika pomoć da na najkvalitetniji način pripremite, organizujete i realizujete ekskurziju i nastavu u prirodi u vašoj školi.

Pred vama je treće izdanje priručnika posvećenog, stalnoj i teško zaobilaznoj temi ekskurzija i nastave u prirodi. Kao i prethodna izdanja i ovo uzdanje je nastalo kao posledica normativnog uređivanja ove oblasti obrazovanja i vaspitanja. Donošenje novih pravilnika o ekskurziji i nastavi u prirodi samo su povod da se ponovo pozabavimo ovom temom. I da pokušamo da vam na što jednostavniji način prikažemo sve novine koje oni donose. Takođe ćemo vam dati neke od instrukcija u vezi sa finansijskim obavezama škole pri organizaciji i realizaciji ekskurzije i nastave u prirodi. Tu su i neki primeri vršenja javne nabavke za ovu vrstu usluge.

O delu

Priručnik je koncipiran tako da sadrži sve što Vam je potrebno da sprovedete ekskurziju ili nastavu u prirodi u skladu sa svim važećim propisima.

Priručnik sadrži Pravilnik o organizaciji i ostvarivanju nastave u prirodi i ekskurzije u osnovnoj školi i Pravilnik o organizaciji i ostvarivanju ekskurzije u srednjoj školi. Takođe, u priručniku je detaljno objašnjeno i evidentiranje roditelјskog dinara u ustanovama obrazovanja. Detaljno su obrađeni obračun i isplata dnevnica kao i naknada troškova za službeno putovanje u inostranstvo.

Sastavni deo priručnika čini i kompletan primer postupka javne nabavke ekskurzije sa modelima svih akata koji prate ovaj postupak.

Elektronska narudžbenica

    Pogledajte Pogledajte još naših izdanja