Konsultantske usluge – jedan od tri stuba naše kuće.

javne nabavke konsultantske usluge

Institut za ekonomiju i pravo je prisutan u oblasti javnih nabavki još od prvog Zakona o javnim nabavkama iz 2002. godine. Tokom godina, organizovali smo veliki broj seminara, savetovanja i obuka na temu Zakona o javnim nabavkama. Posebno smo ponosni na činjenicu da na našim stručnim skupovima kroz dijalog učesnika i predavača održavamo snažan kontakt sa naručiocima i ponuđačima i njihovim problemima u primeni Zakona o javnim nabavkama. Kao izdavačka kuća, objavili smo veliki broj stručnih publikacija na temu Zakona o javnim nabavkama. Verovatno najpoznatije naše izdanje jeste knjiga “Javne nabavke u Republici Srbiji” koje je doživelo preko 20 izdanja. Knjiga i danas postoji, napreduje i razvija se uporedo sa oblašću javnih nabavki u našoj zemlji.

javne nabavke konsultantske usluge

Konsultantske usluge su posao za čitav tim

Naš konsultantski tim, sastavljen je od najboljih stručnjaka u zemlji koji pokrivaju sve aspekte Zakona o javnim nabavkama. Dugogodišnja uspešna saradnja sa svim relevantnim institucijama u oblasti javnih nabavki (Ministarstvo finansija, Uprava za javne nabavke, Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, telima za centralizovane nabavke), ali i sa međunarodnim institucijama kao što je Evropska banka za obnovu i razvoj.

Naš konsultantski tim čine sertifikovani službenici za javne nabavke sa dugogodišnjim iskustvom u sprovođenju postupaka javnih nabavki u različitim oblastima.

javne nabavke konsultantske usluge

Konsultantske usluge po meri klijenta

Procenat učešća javnih nabavki u BDP-u evropskih država (14%), kao i činjenica da postoje studijski programi javnih nabavki govore da su javne nabavke složen posao koji zahteva stručnosti i iskustvo. Takođe, javne nabavke su multidisiplinarne u svojoj suštini. Nije dovoljno biti samo pravnik ili samo ekonomista, potrebna su i dodatna znanja iz drugih oblasti.

javne nabavke konsultantske usluge Javne nabavke konsalting

Zašto ovaj oblik konsaltinga?

Ako je u velikim sistemima moguće posvetiti celo jedno odeljenje javnim nabavkama, kod srednjih ili manjih naručilaca i ponuđača to jednostavno nije moguće. Ili nema adekvatnog ekonomskog opravdanja. Čest je slučaj i da se veliki sistemi odlučuju da outsource-uju poslove javnih nabavki i angažuju konsultante. Zašto? Zato što obučavanje čitave jedne službe traje dugo i zahteva kompleksne promene u organizaciji, dok im angažovanje konsultantske kuće omogućava da svoje resurse fokusiraju na osnovnu delatnost i unapređenja u okviru nje.

Institut za ekonomiju i pravo pripremio je ponude za konsultantske usluge koje su pažljivo prilagođene potrebama naručilaca i ponuđača.

Takođe, posebno smo izdvojili ustanove obrazovanja i vaspitanja ceneći njihovu specifičnost. Odaberite segment koji odgovara Vašim potrebama.

javne nabavke konsultantske usluge

INSTITUT ZA EKONOMIJU I PRAVO Kompletna podrška Vašem poslovanju usklađena sa Vašim potrebama i mogućnostima

Ukoliko ste zainteresovani za naše konsultantske usluge, popunite upitnik na osnovu koga možemo proceniti obim doprinosa koji se od nas očekuje u Vašem konkretnom slučaju. Nakon toga možemo zakazati inicijalni sastanak i nastaviti sa daljim koracima i uspostavljanju saradnje.

Preuzmi upitnik

Institut za ekonomiju i pravo kroz statistiku

Odavno smo svesni da je najbolji pokazatelj kvaliteta našeg rada upravo broj klijenata koji su stekli poverenje u nas i to poverenje pokazali time što godinama nastavljaju da budu naši klijenti, bilo da su to korisnici naših konsultantskih usluga, učesnici na našim stručnim skupovima ili pretplatnici na naše časopise, Nastavak saradnje za nas znači da svoj posao radimo kako treba, ali istovremeno i obavezu da se trudimo da budemo još bolji.

Drugi aspekt iz koga stičemo objektivnu sliku o sebi jeste ono što je najvažnije na skupovima i, pogotovo, u konsaltingu: broj rešenih problematičnih situacija. Ceneći privatnost naših klijenata, iznećemo samo procenat uspešno rešenih situacija.

Prava podrška u pravom trenutku.

javne nabavke konsultantske usluge Javne nabavke konsalting

Konsultantske usluge
90%

Stručni skupovi
80%

Izdavaštvo
86%

Uspešno rešene problematične situacije
94%

Paket konsultantskh usluge za naručioce.
Paket konsultantskih usluga koji je pripremljen sa posebnim fokusom na potrebe naručilaca.

Paket konsultantskh usluge za ponuđače.
Paket konsultantskih usluga koji je pripremljen sa posebnim fokusom na potrebe ponuđača.

Paket konsultantskh usluge za ustanove obrazovanja i vaspitanja.
Paket konsultantskih usluga koji je pripremljen sa posebnim fokusom na potrebe ustanova obrazovanja i vaspitanja.