Javne nabavke Konsultantske usluge KONSULTANTSKE USLUGE Saznajte više obuka za sluzbenika za javne nabavke SEMINARI I SAVETOVANJA Saznajte više Konsalting slider 3 IZDAVAŠTVO Saznajte više Časopis "Prosvetni informator" Časopis "Javne nabavke - primena u praksi"

Javne nabavke Konsultantske usluge

Konsultantske usluge – jedan od tri stuba naše kuće.

Institut za ekonomiju i pravo je prisutan u oblasti javnih nabavki još od prvog Zakona o javnim nabavkama iz 2002. godine. Tokom godina, organizovali smo veliki broj seminara, savetovanja i obuka na temu Zakona o javnim nabavkama. Posebno smo ponosni na činjenicu da na našim stručnim skupovima kroz dijalog učesnika i predavača održavamo snažan kontakt sa naručiocima i ponuđačima i njihovim problemima u primeni Zakona o javnim nabavkama.

Kao izdavačka kuća, objavili smo veliki broj stručnih publikacija na temu Zakona o javnim nabavkama. Verovatno najpoznatije naše izdanje jeste knjiga “Javne nabavke u Republici Srbiji” koje je doživelo preko 20 izdanja. Knjiga i danas postoji, napreduje i razvija se uporedo sa oblašću javnih nabavki u našoj zemlji. Ako su tema javne nabavke konsultantske usluge se prirodno nadovezuju na ono što radimo.

Konsultantske usluge su posao za čitav tim

Naš konsultantski tim, sastavljen je od najboljih stručnjaka u zemlji koji pokrivaju sve aspekte Zakona o javnim nabavkama. Dugogodišnja uspešna saradnja sa svim relevantnim institucijama u oblasti javnih nabavki (Ministarstvo finansija, Kancelarija za javne nabavke, Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, telima za centralizovane nabavke), ali i sa međunarodnim institucijama kao što je Evropska banka za obnovu i razvoj. Javne nabavke Konsultantske usluge

Naš konsultantski tim čine sertifikovani službenici za javne nabavke sa dugogodišnjim iskustvom u sprovođenju postupaka javnih nabavki u različitim oblastima. Javne nabavke Konsultantske usluge

Konsultantske usluge po meri klijenta

Procenat učešća javnih nabavki u BDP-u evropskih država (14%), kao i činjenica da postoje studijski programi javnih nabavki govore da su javne nabavke složen posao koji zahteva stručnosti i iskustvo. Takođe, javne nabavke su multidisiplinarne u svojoj suštini. Nije dovoljno biti samo pravnik ili samo ekonomista, potrebna su i dodatna znanja iz drugih oblasti.

Zašto ovaj oblik konsaltinga?

Ako je u velikim sistemima moguće posvetiti celo jedno odeljenje javnim nabavkama, kod srednjih ili manjih naručilaca i ponuđača to jednostavno nije moguće. Ili nema adekvatnog ekonomskog opravdanja. Čest je slučaj i da se veliki sistemi odlučuju da outsource-uju poslove javnih nabavki i angažuju konsultante. Zašto? Zato što obučavanje čitave jedne službe traje dugo i zahteva kompleksne promene u organizaciji, dok im angažovanje konsultantske kuće omogućava da svoje resurse fokusiraju na osnovnu delatnost i unapređenja u okviru nje. Kada su u pitanju javne nabavke konsultantske usluge su svakako opcija na koju treba obratiti pažnju.

Šta mi nudimo?

Institut za ekonomiju i pravo pripremio je ponude za konsultantske usluge koje su pažljivo prilagođene potrebama naručilaca i ponuđača.

Takođe, posebno smo izdvojili ustanove obrazovanja i vaspitanja ceneći njihovu specifičnost. Odaberite segment koji odgovara Vašim potrebama. Javne nabavke Konsultantske usluge Konsultantske usluge

Javne nabavke Konsultantske usluge

Reč dve o nama

Institut za ekonomiju i pravo je kuća sa iskustvom od skoro tri decenije u ovom ili prethodnom obliku. Tokom godina imali smo brojne saradnike koji su korisnicima naših usluga donosili novi kvalitet, a našu kuću činili relevantnijim faktorom u oblastima koje pokrivamo. Neki od njih su rasli uporedo sa našom kućom uživajući u prilici da i sami napreduju, drugi su došli kao već ostvareni i etablirani eksperti u svojim oblastima ceneći dinamično okruženje u kome su priznati i prepoznati. Okupljali smo se, i još uvek se okupljamo sa ciljem da naše znanje postane dostupno i Vama.

Kada su klijenti u pitanju, odnosno kada govorimo o korisnicima naših usluga, sa mnogima od njih smo svorili čvrstu vezu odnosno saradnju koja traje godinama. Nije mali broj klijenata koji odavno više nisu klijenti, već prijatelji naše kuće. Koliko smo ponosni na ovaj podatak, toliko nam on donosi još veću odgovornost prema potrebama naših klijenata.

Kroz naše skupove često smo otvarali važne stručne pa i društvene teme. Činili smo to sa idejom da samo otvoreno pitanje može dobiti odgovor. Često smo te odgovore kandidovali mi, u interakciji sa učesnicima naših skupova. Primeri za to su brojni, ali navešćemo samo dva.

Prvi je nabavka električne energije, danas jedan potpuno normalan postupak nabavke koji se obavlja praktično rutinski. Onda, sada već daleke 2014. godine, pitanje liberalizacije tržišta električnom energijom je bilo zaista kompleksno. Institut za ekonomiju i pravo je među prvima izašao sa održivim rešenjem koje su naši učesnici sa velikim uspehom primenjivali.

Drugi primer je nabavka ekskurzija i nastave u prirodi. Ovo pitanje se, doduše sve manje, vraća i danas. Mi smo, još 2014. uspeli da izađemo sa rešenjem koje je ispunjavalo praktično sve zahteve velikog broja zainteresovanih strana. Pitanje smo sagledali široko, konsultujući Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ministarstvo turizma, ministarstvo finansija, ceneći potrebe roditelja, ali sa učenicima na prvom mestu. I uspeli smo, mada su svi na prvu loptu tvrdili da to nije moguće.

Kada su konsultantske usluge u pitanju, mi vredimo onoliko koliko smo u stanju da rešimo problematičnih situacija. O tome Vam ne možemo reći previše jer je diskrecija važan deo konsaltinga, ali znate po kojoj se meri ravnamo.

Naizgled različite, oblasti kojima se bavimo čine jedinstven sistem kome je cilj i svrha da pruži podršku Vašem poslovanju u meri i na način koji odgovara Vašim potrebama. Fleksibilnost sistema dozvoljava da se o skoro svemu dogovorimo i uskladimo ponudu sa Vašim potrebama. Jedno nema kompromisa oko kvaliteta našeg rada.

U kom god obliku da odlučite da sarađujete sa nama jedno je izvesno: u nama ćete pronaći saradnika kome je prava podrška u pravom trenutku primarni cilj, i to na način koji je prilagođen Vašim potrebama.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje, slobodno nas kontaktirajte. Naši zaposleni će Vam ubrzo odgovoriti.

Kontakt osoba za konsultantske usluge
Staff-Milos Knezevic
Miloš Knežević
Izvršni direktor
065 8019 552

Javne nabavke - primena u praksi

Specijalizovani časopis posvećen oblasti javnih nabavki

Prosvetni informator

Specijalizovani časopis koji prati aktuelnosti u sistemu obrazovanja i vaspitanja, kako u pitanjima normative i rukovođenja tako i u pedagoškim pitanjima.

SEMINARI > SAVETOVANJA > OBUKE > STRUČNI SKUPOVI