Ishrana u predškolskim ustanovama, školama, domovima učenika i studenata
8-11. jun 2022.
Hotel “Fontana”, Vrnjačka Banja
Institut za ekonomiju i pravo organizuje seminar posvećen pitanjima ishrane u ustanovama obrazovanja i vaspitanja, sa posebnim osvrtom na praktičan deo u okviru koga će učesnici imati prilike da uživo vide primere i praktičnu primenu tema ovog seminara. ishrana u domu ucenika
Seminar je namenjen: direktorima, šefovima kuhinja, kuvarima, nutricionistima i drugom osoblju zaposlenim u kuhinjama, službenicima za javne nabavke kao i vaspitačima u predškolskim ustanovama, školama, domovima učenika i studentskim centrima.
Pitanje ishrane u ustanovama obrazovanja i vaspitanja je složeno pitanje koje prožima mnoge aspekte funkcionisanja ustanova, od primerenog i zdravog obroka za svakog učenika do ekonomskih pitanja kao što je nabavka namirnica ili upravljanje opredeljenim sredstvima itd.
Tematski fokus će ovoga puta biti na pametnoj hrani u funkciji zdravlja, kao i pitanjima kolektivne i naročito specijalne ishrane u ustanovama učeničkog i studentskog standarda. ishrana u domu ucenika
Kao i uvek do sada, drugi dan će biti posvećen radionici, odnosno treningu tokom kog će Prof. dr Milorad Vukić uz Vaše učešće prikazati pravilan postupak pripreme obroka.
Sreda, 8. jun 2022.
18:00 – 21:00 – Dolazak, podela materijala i evidencija učesnika
18:00 – 20:00 Večera
Četvrtak, 9. jun 2022.
07:00 – 10:00 Doručak
10:00 Početak rada
10:00 – 10:10
Pero Knežević, Ljubica Bašić
Institut za ekonomiju i pravo
Uvodna reč
TEMATSKI DEO
10:10 – 11:30
Prof. dr Milorad Vukić
Visoka hotelijerska škola Beograd
I Smart-food u funkciji zdravlja u objektima obrazovanja i vaspitanja
11:30 – 12:00 Kafe pauza
12:00 – 12:45
Prof dr Anđelka Lazarević
Institut za ekonomiju i pravo
II Kolektivna ishrana u ustanovama obrazovanja i vaspitanja
12:45 – 13:30
Danijela Maslovarić
Institut za majku i dete „Dr Vukan Čupić“, specijalista dijetetičar nutricionista
Ljubiša Knežević
KBC Zvezdara, viši dijetetičar – nutricionista
III Specijalna ishrana u okviru kolektivne ishrane u ustanovama obrazovanja i vaspitanja
13:30 – 14:00
IV Pitanja i odgovori
14:00 – 15:00 Ručak
18:00 – 20:00 Večera
20:00 – 00:00 Zabavno veče
Petak, 10 jun 2022.
07:00 – 10:00 Doručak
10:00 – Početak rada
10:00 – 12:00
Prof. Dr Milorad Vukić
RADIONICA – TRENING: Praktičan rad je zamišljen tako da putem živog prenosa iz kuhinje obrok koji spremaju odabrani učesnici, dok ostali iz sale, uz komentare predavača i interaktivni dijalog, mogu da prate pravilan postupak pripreme obroka – ručka.
12:00 – 12:30 Kafe pauza
12:30 – 15:00
RADIONICA- TRENING: Nastavak rada
Primeri dobre prakse u ustanovama obrazovanja i vaspitanja.
Učesnici skupa bi trebalo da sa sobom ponesu sanitarne knjižice i radnu uniformu kako bi mogli da učestvuju u pripremi obroka u okviru radionice. Izbor učesnika koji će pripremati ogledni obrok obaviće se na samom skupu.
15:00 – 16:00 Ručak
20:00 Zajednička večera
Subota, 11 jun 2022.
do 09:00 – Doručak i odlazak učesnika
*Organizator zadržava pravo izmene predavača i rasporeda