Ishrana u domovima učenika i studenata
10-13. jun 2021.
Ivanjica

Institut za ekonomiju i pravo organizuje seminar posvećen pitanjima ishrane u ustanovama učeničkog i studentskog standarda, sa posebnim osvrtom na praktičan deo u okviru koga će učesnici imati prilike da uživo vide primere i praktičnu primenu tema ovog seminara.

Seminar je namenjen: direktorima, šefovima kuhinja, kuvarima, nutricionistima i drugom osoblju zaposlenim u kuhinjama, službenicima za javne nabavke kao i vaspitačima u domovima učenika.

Pitanje ishrane u domovima učenika i studenata je kompleksno i važno pitanje koje prožima mnoge aspekte funkcionisanja doma, od zdravog obroka za svakog učenika pa do ekonomskih pitanja kao što je nabavka namirnica, upravljanje opredeljenim sredstvima itd.

Tematski fokus će ovoga puta biti na istorijskom razvoju i savremenom pristupu ishrani učenika. Neizostavno, jedna od tema mora biti javna nabavka namirnica.

Kao i uvek do sada, drugi dan će biti posvećen radionici, odnosno treningu tokom kog će Prof. dr Milorad Vukić uz Vaše učešće prikazati pravilan postupak pripreme obroka. Ishrana u domovima učenika i studenata

Institut za ekonomiju i pravo će, kao društveno odgovorna kuća, učiniti svaki potreban napor da se ovaj skup održi u uslovima koji ne ugrožavaju zdravlje i bezbednost kako naših učesnika tako i naših najbližih, pre svega iz najugroženijih grupa.

U slučaju nepovoljne epidemiološke situacije u vezi sa COVID-19 virusom, odnosno ukoliko ne budu postojali uslovi za bezbedno i zdravo održavanje skupa, Institut za ekonomiju i pravo će konferenciju ili odložiti ili održati online.

Agenda

Ishrana u domovima učenika i studenata

Četvrtak, 10. jun2021.

19:00 – 21:00 – Dolazak, podela materijala i evidencija učesnika

Ishrana u domovima učenika i studenata

Petak, 11. jun 2021.

10:00 Početak rada

Predstavnik Ministarstva prosvete
Uvodna reč

Tematski deo

Dr sci.med Anđelka Lazarević
I Ishrana u učeničkim i studentskim domovima u prošlosti i sada

Danijela Lukić
II Savremeni pristup ishrani učenika i studenata smeštenih u domovima

Miloš Knežević, Bojana Badnjarević, Radmila Cvjetićanin,
Institut za ekonomiju i pravo
III Javna nabavka namirnica 

14:00 – 15:00 Ručak
16:00 Izlet
18:00 – 20:00 Večera
20:00 – 00:00 Zabavno veče

Ishrana u domovima učenika i studenata

Subota, 12. jun 2021.

10:00 – Početak rada

Prof. Dr Milorad Vukić
RADIONICA – TRENING:
Praktičan rad je zamišljen tako da putem živog prenosa iz kuhinje obrok koji spremaju odabrani učesnici, dok ostali iz sale, uz komentare predavača i interaktivni dijalog, mogu da prate pravilan postupak pripreme obroka – ručka.

12:00 – Kafe pauza

RADIONICA- TRENING: Nastavak rada
Primeri dobre prakse u domovima učenika i studenata.

Učesnici skupa bi trebalo da sa sobom ponesu sanitarne knjižice i radnu uniformu kako bi mogli da učestvuju u pripremi obroka u okviru radionice. Izbor učesnika koji će pripremati ogledni obrok obaviće se na samom skupu.

15:00 – Ručak
20:00 – Zajednička večera

Ishrana u domovima učenika i studenata

Nedelja, 13. jun 2021.

do 09:00 – Doručak i odlazak učesnika

*Organizator zadržava pravo izmene predavača i rasporeda

Materijal za seminar

Časopis “Prosvetni informator” sa temama koje su obrađene na seminaru, brošura “Upravljanje otpadom u ustanovama obrazovanja“, reklamni materijal, sertifikat o učešću i prezentacije predavača. Ishrana u domovima učenika i studenata

Lokacija održavanja

Prijatelji savetovanja

Winterhalter 1
Visan 1
Vinarija 1
Tate 1

Prijava

Učešće se prijavljuje na priloženoj prijavi, mejlom na office@iep.rs. Detaljnije informacije o skupu možete dobiti telefonom na 011 655 76 31, 011 655 76 32, 011 655 76 33, 063 8019 552 ili mejlom na office@iep.rs.

Kotizacija za seminar iznosi 12.500,00 RSD po učesniku (PDV je uračunat).

Ishrana u domovima učenika i studenata

Smeštaj

Učesnici rezervišu smeštaj u hotelu “Park”, Ivanjica preko agencije Visa travel telefonom na 011/26-22-789, 065 /26-22-789 ili mejlom na visatravel@mts.rs.

Ishrana u domovima učenika i studenata

Elektronska prijava

    Sva polja su obavezna.

    Pogledajte još naših savetovanja i seminara