Ishrana u domovima učenika i studenata, školama i predškolskim ustanovama
27-30. jun 2023.
Hotel “Park”, Ivanjica
Institut za ekonomiju i pravo organizuje savetovanje posvećeno pitanjima ishrane u ustanovama obrazovanja i vaspitanja, sa posebnim osvrtom na praktičan deo u okviru koga će učesnici imati prilike da uživo vide primere i praktičnu primenu tema ovog seminara.
Seminar je namenjen: direktorima, šefovima kuhinja, kuvarima, nutricionistima i drugom osoblju zaposlenim u kuhinjama, službenicima za javne nabavke kao i vaspitačima u predškolskim ustanovama, školama, domovima učenika i studentskim centrima.
Agenda
Utorak 27. jun 2023.
do 20.00: Dolazak učesnika, prijava, evidencija i podela materijala
Sreda, 28. jun 2023.
08.00 – 10.00: Doručak
08.00 – 10.00: Registracija učesnika, podela materijala
10.00: Početak rada
10.00 – 10.15
Milutin Đurović,
Pomoćnik ministra prosvete za učenički i studentski standard i investicije
Uvodna reč
10.15 – 11.00
Prof. dr Anđelka Lazarević,
Institut za ekonomiju i pravo
Prof. dr Lazar Janić,
Institut za ekonomiju i pravo
Primena žitarica u ishrani u domovima učenika i studenata
11.00 – 12.00
Prof. dr Milorad Vukić,
Institut za ekonomiju i pravo
Gastronomska obrada žitarica kao smart food molekula u kolektivnoj ishrani u domovima učenika i studenata
12.00 – 12.30: Kafe pauza
12.30 – 13.15
Dušica Marić,
PU “Bajka” Ivanjica
Primena žitarica u ishrani u predškolskim ustanovama
13.15 – 14.00
Pitanja i odgovori
14.00 – 15.00: Ručak
15.00: Izlet, slobodno vreme
20.00: Večera
Četvrtak, 29. jun 2023.
08.00 – 10.00 Doručak
10.00: Početak rada
10:00 – 12:00
Prof. Dr Milorad Vukić,
Institut za ekonomiju i pravo
Mladen Pršić MSc
Visoka hotelijerska škola, Beograd – Profesor veština
Dušan Štulić
Institut za ekonomiju i pravo – Profesor veština
RADIONICA-TRENING: Praktičan rad je zamišljen tako da putem živog prenosa iz kuhinje obrok koji spremaju odabrani učesnici, dok ostali iz sale, uz komentare predavača i interaktivni dijalog, mogu da prate pravilan postupak pripreme obroka – ručka.
12.00 – 12.30: Kafe pauza
12.30 – 15.00
RADIONICA-TRENING: Nastavak rada
Primeri dobre prakse u ustanovama obrazovanja i vaspitanja.
Učesnici skupa bi trebalo da sa sobom ponesu sanitarne knjižice i radnu uniformu kako bi mogli da učestvuju u pripremi obroka u okviru radionice. Izbor učesnika koji će pripremati ogledni obrok obaviće se na samom skupu.
15.00 – 16.00: Ručak
20.00: Svečana večera
Petak, 30. jun 2023.
do 09.00: Doručak i odlazak učesnika
*Organizator zadržava pravo izmene predavača i rasporeda
Materijal za skup
• Časopis “Prosvetni informator” sa temama koje su obrađene na savetovanju
• Prezentacije predavača
• Sertifikat o učešču
• Radni materijal