Školovanje namenjeno Rukovodiocima FUK-a
i radionica za popunjavanje GIFUK obrasca

17.03. – 20.03.2020.
Dvorac „Kaštel“, Ečka

Institut za ekonomiju i pravo i Sevoi zajednički organizuju:

 

Školovanje namenjeno Rukovodiocima FUK-a i radionicu za popunjavanje GIFUK obrasca

 

Zbog velikog interesovanja međunarodna kosultantska kompanija SEVOI Financial Consulting organizuje trodnevno školovanje namenjeno Rukovodiocima korisnika javnih sredstava, zaposlenima u lokalnoj samoupravi, kao i svim direktnim i indirektnim korisnicima javnih sredstava na temu Finansijsko upravljanje i kontrola. Implementacija Finansijskog upravljanja i kontrole omogućava Vašoj organizaciji da ide u korak sa svim zakonskim odredbama Republike Srbije.

 

Osnovni cilj stručnog tima predavača SEVOI Financial Consulting je da kroz školovanje polaznicima omogući bolje razumevanje svih benefita kvalitetno uspostavljenog sistema Finansijskog upravljanja i kontrola, da samostalno mogu sagledati način kreiranja i postavljanje sistema  u svojim  organizacijama, da ga zasnivaju na racionalnim osnovama, da razumeju da to nije samo  „puka formalnost“ u smislu izrade strategija i ostalih dokumenata koji se odnose na Finansijsko upravljanje i kontrolu, bez njihove praktične implementacije.

 

Namera nam je da Vam pojasnimo obaveze iz novo objavljenog Pravilnika o zajednickim kriterijumima i standardima za uspostavljanje i funkcionisanje sistema Finansijskog upravljanja i kontrole u javnom sektoru (“Sl. glasnik RS”, br. 89/2019), posebno obaveze iz člana 18. i člana 19. i primere dobre prakse u EU.

 

Na osnovu člana 81. stav 5 i člana 82. stav 10 Zakona o Budžetskom sistemu propisano je da Rukovodilac korisnika javnih sredstava do 31.marta tekuće godine za prethodnu godinu izveštava Ministra Finansija o adekvatnosti i funkcionalnosti sistema Finansijskog upravljanja i kontrole i funkcionalnosti sistema interne revizije. S tim u vezi organizujemo aktivnu radionicu popunjavanja navedenog izveštaja obzirom na nove načine elektronskog izveštavanja opisanog u korisničkom uputstvu od strane Centralne jedinice za harmonizaciju.

 

PREDAVAČI NA TRODNEVNOM ŠKOLOVANJU SU:
 • Nalvedina Rukavina, ing. EOQ Menadžer, direktor izrade projekata SEVOI Financial Consulting čije je iskustvo utemeljeno sa 900 poslovnih subjekata u različitim državama (Republika Srbija, Republika Hrvatska, Crna Gora, Bosna i Hercegovina).
 • dr Snežana Maksimović, predavač i saradnik SEVOI Financial Consulting na temu Finansijsko upravljanje i kontrola. Svojim višegodišnjim iskustvom u oblasti finansija u javnom sektoru kroz rad i kroz konsultantske usluge pomogla je brojnim menadžment timovima da efikasno upravljaju i unaprede rezultate svog poslovanja u izazovnim vremenima promena i kriza.

 

DATUM I MESTO ODRŽAVANJA TRODNEVNOG ŠKOLOVANJA:

17.03. – 20.03.2020. godine, dvorac „Kaštel“, Ečka

 • Materijali za školovanje su obezbeđeni.
 • Nakon trodnevnog školovanja učesnici dobijaju potvrdu o stečenom znanju na predmetnu temu od strane međunarodne konsultanteske kompanije SEVOI Financial Consulting.

 

Newsletter s opisom školovanja možete preuzeti ovde.

 

Molimo da na vreme rezervišete svoje mesto na školovanju i svoj dolazak i/ili dolazak svojih kolega potvrdite popunite prijavu i pošaljete na adresu: srbija@sevoifc.com.

 

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati.

Kotizacija trodnevnog školovanja:

 • Za jednu osobu kotizacija iznosi 30.000,00 RSD bez PDV-a;
 • Za dve osobe iz iste organizacije kotizacija iznosi 57.000,00 RSD bez PDV-a;
 • Za tri osobe iz iste organizacije kotizacija iznosi 72.000,00 RSD bez PDV-a.

Smeštaj:

17.03. – 20.03.2020. godine, dvorac „Kaštel“, Ečka

 • Cena noćenja po osobi dnevno, jednokrevetna soba, pun pansion iznosi 5.600,00 RSD;
 • Cena noćenja po osobi dnevno, jednokrevetna soba, polupansion iznosi 4.950,00 RSD;
 • Cena noćenja po osobi dnevno u dvokrevetnoj sobi, pun pansion iznosi 4.600,00 RSD;
 • Cena noćenja po osobi dnevno u dvokrevetnoj sobi, polupansion iznosi 3.800,00 RSD;
 • U cenu je uračunata boravišna taksa.

Lokacija održavanja:

Ishrana u domovima učenika i studenata